The best Side of κυπαρισια που θα μεινω
The best Side of κυπαρισια που θα μεινω
Blog Article
Τα στενά δρομάκια του χωριού μόλις και μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο. Κάνουν, στην πλειοψηφία τους, ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε διώροφα, ασβεστωμένα σπιτάκια, κάποια με γαλάζια παραθυρόφυλλα, όλα με κόκκινα κεραμίδια, πολλά με εντυπωσιακές καμάρες, φτιαγμένα έτσι ώστε να δημιουργούν ένα γλυκύτατο αρχιτεκτονικό κολλάζ που θυμίζει νησί –ένα νησί στην άκρη της Πελοποννήσου.
Εάν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο Καλογριάς στην περιοχή Καστέλλι. Τα ερείπια του Κάστρου βρίσκονται σε έναν χαμηλό παραλιακό λόφο ανάμεσα στον οικισμό Κυπαρίσσι και στην παραλία Κυπαρισσίου. Πέρα από την αμυντική προστασία, η θέση του λόφου είναι τέτοια έτσι ώστε να κρύβει τον οικισμό από την θάλασσα. Η ιστορία του Κάστρου δεν είναι, δυστυχώς, γνωστή, αναφέρεται, όμως, ως «Βυζαντινό».
Όσοι έχουν ήδη κολυμπήσει αποτραβιούνται στη σκιά, στα λιγοστά καφενεία της πλατείας στο Μώλο ή πάνω στο χωριό στη Βρύση. Αν και η καλύτερη ώρα για τη Βρύση είναι μετά τις επτά το απόγευμα.
Πού μπορώ να βρω κοινά κυπαρίσια και πώς θα είμαι σίγουρη ότι δεν θα μου πουλήσουν κάποιο άλλο τύπο κυπαρισιού λέγοντας ότι είναι το κοινό ελληνικό? (το έπαθα και αυτό)
Ωστόσο, τα κυπαρίσσια προτιμούν το υγρό έδαφος και συχνά αναπτύσσονται κοντά σε υδάτινες μάζες.
Πίσω από την παραλία, δίπλα στο δρόμο, βρίσκεται το σπήλαιο Θυννί στα Μαγιάτικα, που διακρίνεται δύσκολα και χρειάζεται προσοχή για να μπει κανείς. Η ονομασία Θυννί είναι τοπική και σημαίνει ζεστά, ρηχά νερά για να γεννούν τα εποχιακά ψάρια, όπως τα μαγιάτικα.
Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση της προσβολής.
Αν και το κυπαρίσσι είναι ανθεκτικό στην έλλειψη νερού, τον πρώτο χρόνο φύτευσης του δέντρου θα χρειαστεί τακτικό πλούσιο πότισμα μία φορά την εβδομάδα για να αναπτυχθούν οι ρίζες του.
Αντίθετα, το θηλυκό ή οριζοντιόκλαδο κυπαρίσσι διαθέτει πλούσιο φύλλωμα και κλαδιά που αναπτύσσονται οριζόντια σε πλάτος.
Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε και την μαγευτική παραλία Καλαδί.
Τα δέντρα παρέχουν σημαντικό βιότοπο για την άγρια ζωή, μειώνουν τη διάβρωση και φιλτράρουν το νερό.
Αν αναζητάτε νυχτερινή ζωή θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς τον Αβλέμονα ή τη Χώρα.
Ο οικισμός έχει κτιστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύεται από τους πειρατές, οι οποίοι λεηλατούσαν της ακτές της Πελοποννήσου. Αργότερα, όταν δεν υπήρχε, πλέον κίνδυνος, δημιουργήθηκαν οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Παραλία και Μητρόπολη.
Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι σε ποιο λιμάνι φτάνετε, αφού πραγματοποιούνται αφίξεις και αναχωρήσεις και από τα δύο λιμάνια της Ικαρίας, Άγιος read more Κήρυκος και Εύδηλος.